Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka pasterska posypana owczym serem"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 8
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 212
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 8
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 212
Składniki
Obydwa rodzaje fasoli przełóż na sitko, opłucz pod bieżącą wodą i osącz. Cebule obierz, pokrój w cienkie plasterki. Skrop octem, odłóż na kilka minut. Sałatę opłucz, osusz, liście porwij na kawałki. Papryczkę chili oczyść z pestek, strączek jak najdrobniej posiekaj.
Zioła wymieszaj z chili, oliwą i cebulą. Połącz z resztą przygotowanych składników. Całość przypraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Odstaw na godzinę, aby smaki dobrze się przeniknęły. Przed podaniem sałatkę posyp pokruszonym serem owczym.
15 min (plus marynowanie). Porcja: 420 kcal.Źródło: Naj