Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka pieczarkowa z fasolą"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 35
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 35
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa.
ziemniaki, 4 marchewki, puszka groszku konserwowego, puszka czerwonej fasoli, 5 ogórków konserwowych, słoiczek pieczarek marynowanych, 400 ml majonezu, 2 łyżki śmietany, 2 łyżeczki musztardy, pęczek posiekanego szczypiorku, sól, pieprz.
Ziemniaki i marchewki wyszoruj, ugotuj. Odcedź, ostudź, obierz, pokrój w drobną kostkę. Ogórki pokrój w kosteczkę. Fasolę i groszek osącz z zalewy.
W przezroczystej salaterce ułóż ziemniaki, posmaruj majonezem, oprósz solą i pieprzem. Wyłóż groszek, posmaruj majonezem. Wyłóż marchewkę, posmaruj majonezem, oprósz solą, wyłóż ogórki. Ponownie posmaruj majonezem, ułóż fasolę.
Pozostały majonez wymieszaj ze śmietaną i musztardą, przypraw. Polej sałatkę. Posyp szczypiorkiem, ułóż pieczarki kapeluszami do góry. Chłodź 2 godziny.
<strong>Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie