Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka śledziowa z buraczkami"
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 56
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 44
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 74
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 56
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 44
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 74
Składniki
Buraki umyj, odkrój końcówki. Ułóż w naczyniu żaroodpornym wyłożonym folią aluminiową, skrop olejem, oprósz solą i pieprzem. Piecz 45 minut w 200°C.
Ostudź, obierz, pokrój w drobną kostkę. Filety mocz w wodzie, odciśnij w dłoniach, pokrój w drobną kostkę. Jajka ugotuj, obierz, ostudź. Ogórki i jajka pokrój w kosteczkę.
Buraki, śledzie, jajka, ogórki, sól i pieprz wymieszaj w dużej misce. Natkę pietruszki drobno posiekaj (zostaw trochę do dekoracji). Śmietanę, majonez, pieprz i natkę połącz, dodaj do pozostałych składników. Całość wymieszaj, schłodź w lodówce. Podawaj z pieczywem.Źródło: Dobry Tydzień