Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka śledziowo-wołowa"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 366
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 366
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Wołowinę opłucz. Mięso włóż do garnka. Dodaj listek laurowy, ziarenka pieprzu oraz sól. Zalej 1 litrem wody. Doprowadź do wrzenia. Zdejmij pianę. Zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem przez 2 godziny.
Włoszczyznę opłucz i pokrój na kawałki. Dodaj do mięsa w połowie czasu gotowania. Miękką wołowinę wyjmij z wywaru i odłóż do wystudzenia. Cebule grubo posiekaj. Buraczki osącz (zachowaj zalewę) i z korniszonami pokrój w kostkę. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i potnij na kawałeczki. Majonez wymieszaj z jogurtem oraz 4 łyżkami zalewy octowej z ogórków i 4 łyżkami zalewy z buraczków. Śledzie opłucz i razem z mięsem pokrój na kawałki, dodaj buraczki, korniszony i jabłka. Polej sosem majonezowym i wymieszaj. Sałatkę posyp grubo posiekanymi orzechami laskowymi i udekoruj koperkiem.
Czas przygotowania: 150 minut 470 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień