Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka strączkowa"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Słonecznik wsypuję na suchą patelnię. Mieszając, prażę ziarenka na średnim ogniu. Przesypuję na talerzyk, studzę.
Do wysokiego pojemnika przekładam starannie opłukany, pokrojony koperek, dodaję starty ser, uprażony słonecznik i obrany ząbek czosnku. Dolewam oliwę i miksuję blenderem. Sos doprawiam solą i pieprzem.
Ziemniaki skrobię, marchewkę obieram, fasolkę oczyszczam. Dokładanie myję warzywa. Marchewkę kroję w plasterki. Ziemniaki i fasolkę gotuję w osolonej wodzie, ok. 30 minut. Dziesięć minut przed końcem gotowania dodaję opłukany bób i pokrojoną marchewkę.
Po ugotowaniu warzywa odcedzam i studzę. Bób obieram z łupinek. Warzywa łączę z pesto koperkowo-czosnkowym. Przed podaniem sałatkę lekko chłodzę.
ok. 50 min
Porcja kosztuje ok. 4,50 zł
Porcja zawiera ok. 390 kcal
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>Źródło: Tina