Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka szpinakowa ze szczypiorkiem"
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 364
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 65
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 364
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 65
Składniki
Liście szpinaku przebierz, opłucz starannie, pozostaw na sicie do osączenia. Ogórek wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, pozostaw ze skórką. Pokrój nożem szczelinowym w cienkie podłużne plastry.
Fasolkę wrzuć bez rozmrażania na posolony wrzątek, gotuj 5 minut (powinna pozostać chrupiąca), odcedź na sicie, przelej zimną wodą. Pozostaw do osączenia i ostudzenia, pokrój w podłużne paski. Szczypiorek opłucz, osusz, potnij nożyczkami na dłuższe kawałki.
Przygotowane wymieszaj, posyp połówkami pomidorków koktajlowych. Przed podaniem polej sosem z 1/3 szklanki oliwy, 2 łyżek octu, soli, pieprzu i cukru do smaku.
Czas ok. 30 min; porcja – 210 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety