Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka warzywno-serowa"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10459
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 258
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10459
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 258
Składniki
Przebierz listki roszponki i rukoli. Opłucz je starannie pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, przełóż do miski.
Z listków młodej botwinki odetnij końcówki. Opłucz, osusz, dodaj do miski z roszponką i rukolą. Pomidory umyj, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne i nasady ogonków. Pokrój pomidory na ósemki. Wrzuć do miski.
Żółty ser pokrój w dużą kostkę. Przygotuj zielony sos pesto. Bazylię opłucz, osusz starannie na papierowym ręczniku kuchennym, posiekaj na mniejsze kawałki.
Posiekaną bazylię przełóż do kielicha blendera. Dodaj orzeszki (piniowe lub ziemne), obrany z osłonki i posiekany czosnek oraz oliwę. Całość zmiksuj na gładki sos. Dopraw go do smaku solą i pieprzem.
Przygotowaną sałatkę rozłóż do miseczek. Każdą porcję posyp kostkami żółtego sera, a następnie polej bazyliowym sosem pesto.
porcji, czas ok. 20 min; porcja – 230 kcal, cena 2,80 zł.
. Gdy brak ci czasu, wykorzystaj do sałatki gotowy sos pesto.Źródło: Świat kobiety