Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka wiosenna"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 366
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 366
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Pestki słonecznika wsyp na mocno rozgrzaną patelnię, mieszając, praż. Gdy już lekko się zrumienią, od razu przesyp je na talerzyk, odstaw do wystudzenia. Ziemniaki obierz, opłucz, gotuj 20 minut w posolonej wodzie. Fasolkę (bez rozmrażania) wsyp na lekko posolony wrzątek, gotuj 7-10 minut. Ugotowane warzywa odcedź, wystudź, ziemniaki, pokrój na duże kawałki. Parmezan zetrzyj. Bazylię opłucz, osusz.
Czosnek obierz, wrzuć do malaksera. Dodaj ser oraz listki bazylii. Wrzuć pestki słonecznika i miksuj, powoli dolewając oliwę. Pesto przypraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj z ziemniakami i fasolką, odstaw na 30 minut. Pomidorki umyj, pokrój na połówki. Dodaj do sałatki tuż przed podaniem.Źródło: Naj