Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z ananasem"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 119
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1981
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2723
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 718
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 119
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1981
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2723
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 718
Składniki
• na 6 porcji •: 20 min •Porcja: 380 kcal •Cena porcji: ok. 2 zł
W garnku zagotuj lekko posoloną wodę. Na wrzątek wrzuć fasolkę (bez rozmrażania). Gotuj 10–12 minut bez przykrycia, aby fasolka nie straciła intensywnie zielonego koloru. Odcedź, osącz, odłóż do wystudzenia.
Groszek oraz ananasy osącz z zalewy. Plasterki ananasów potnij na cząstki. Daktyle pokrój w słupki. Przygotowane sałatki przełóż do miseczki.
Sok z cytryny utrzyj z miodem oraz solą i pieprzem. Cienkim strumieniem wlej oliwę. Ubij na gęsty sos. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. Dodaj do przygotowanego sosu. Dobrze wymieszaj. Polej nim sałatki. Przemieszaj. Przed podaniem sałatkę udekoruj gałązkami koperku. Serwuj np. jako dodatek do wieprzowiny albo drobiu.Źródło: Naj