Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z awokado, orzechami i pomidorkami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 54
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 54
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Roszponkę oraz pomidorki koktajlowe umyj, osusz. Pomidorki przekrój na połówki. Awokado obierz, przekrój wzdłuż na pół, usuń pestkę. Miąższ owocu pokrój w długie paseczki i od razu skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Kozi ser pokrój w kostkę (zamiast koziego możesz użyć solanu, fety albo białego gęstego twarogu).
Na talerzach ułóż liście roszponki, kawałki awokado, połówki pomidorów. Na wierzchu rozłóż ser oraz posiekane orzechy włoskie. Sok z cytryny wymieszaj z miodem i olejem (najlepiej małą trzepaczką). Przypraw solą i pieprzem, ewentualnie cukrem. Sosem polej warzywa.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień