Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z bakłażanem i mozzarellą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6300
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 316
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6300
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 316
Składniki
Bakłażana umyj, wytrzyj po czym pokrój na grube plastry. Posyp je solą z obu stron i odłóż na około pół godziny, by puściły sok. Zetrzyj go ręcznikiem kuchennym, a następnie potnij plastry w drobną kostkę.
Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę i przeciśnięty czosnek. Po chwili dorzuć kawałki bakłażana i chwilę przesmaż. Dopraw pieprzem, odrobiną cukru i sokiem z cytryny.
Rozłóż warzywa na pokrojonych w plastry pomidorach i mozzarelli. Udekoruj natką pietruszki.Źródło: Kurier TV