Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z botwinki i kurczaka"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1207
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1207
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Skrop oliwą, oprósz solą i pieprzem cytrynowym. Buraczki umyj i pokrój na kawałki (listki zachowaj w całości).
Na patelni zagotuj ocet balsamiczny z cukrem. Wrzuć pokrojone buraczki i duś razem, aż pokryją się glazurą. Przełóż łyżką cedzakową na talerze.
Na tej samej patelni usmaż pokrojonego kurczaka. Rozłóż na buraczkach. Posyp ziarnami słonecznika. Możesz ziarna słonecznika zrumienić na suchej patelni. Będą chrupiące.
Przepis przysłała Paulina Jagocka z Kielc .</strong>
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,10 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie