Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z brzoskwinią i winogronami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8568
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 194
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 433
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8568
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 194
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 433
Składniki
Pierś z kurczaka umyj, pokrój w kostkę, przypraw, smaż na rozgrzanym oleju 15 minut. Melony przekrój na pół, wyjmij łyżką pestki. Pozostały miąższ wydrąż, pokrój w kostkę, Winogrona przekrój na pół, obrane brzoskwinie w cząstki.
Z kurczaka odsącz nadmiar tłuszczu papierowym ręcznikiem. Do wydrążonego melona wkładaj na zmianę mięso i owoce. Udekoruj listkami świeżego tymianku lub mięty. Podawaj jako przystawkę w upalny dzień lub danie śniadaniowe ze świeżą bułką.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień