Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z burakiem i kozim serem"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 641
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 214
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 641
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 214
Składniki
Czas: 80 min, 1 porcja = 250 kcal.
Buraki wyszoruj, polej oliwą i owiń folią spożywczą. Wstaw na godzinę do piekarnika (220°C).
Gdy ostygną, obierz je ze skórki i pokrój na kawałki.
Rozłóż je na sałacie razem z połówkami pomidorków i kawałkami sera.
Posyp sałatkę pokruszonymi orzechami i polej przecierem wykonanym z drobno startej pigwy, wymieszanej z oliwą, miodem i musztardą.Źródło: Kurier TV