Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z cieciorką i suszonym pomidorem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 748
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 748
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Cieciorkę przełożyć na sitko i pozostawić tak, aż ocieknie z zalewy. Rozmaryn opłukać, oderwać igiełki od gałązek i drobno je posiekać. Czosnek obrać, drobniutko pokroić, wymieszać go z ciecierzycą, oliwą i rozmarynem. Następnie rozłożyć na blasze. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Zapiekać około 15 minut.
W tym czasie komosę ryżową ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Odcedzić na sicie. Migdały posiekać, zrumienić na suchej patelni. Suszone pomidory pokroić w kosteczkę. Dymki oczyścić, pociąć na kawałeczki. Cieciorkę wyjąć z piekarnika, wymieszać z migdałami, suszonymi pomidorami i dymkami. Skropić octem winnym. Przyprawić pieprzem i solą. Sałatkę lekko przemieszać.Źródło: Życie na gorąco