Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z cykorii"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Przygotuj sos: do słoika typu twist wlej sok z cytryny, dodaj odrobinę musztardy, cukru lub miodu. Wlej oliwę, zakryj słoik i potrząsaj, aż sos zgęstnieje.
Cykorię oczyść z zewnętrznych uszkodzonych liści, wytnij twady rdzeń. Resztę drobno posiekaj. Obierz cebulę i pokrój ją w cienkie półplasterki. Obierz pomarańcze, usuń białą gorzką skórkę i podziel ją na cząstki.
Przygotowane włóż do salaterki. Polej sosem, obłóż połówkami pomidorków koktajlowych, posyp ziołami. Wstaw na godzinę do lodówki.Źródło: Kurier TV