Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z czerwonej kapusty i moreli"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1005
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11532
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1005
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11532
Składniki
Suszone morele wypłucz i zalej gorącą wodą. Po 15 minutach przepłucz zimną wodą i pokrój w kawałki. Zalej winem na kwadrans.
Czerwoną kapustę oczyść i posiekaj. Włóż na 5 minut do gorącej wody z octem. Odsącz i przełóż do dużej miski.
Dodaj morele namoczone w winie. Wymieszaj i dopraw octem, olejem, cukrem, szczyptą soli i sokiem z połowy pomarańczy. Wymieszaj i odstaw do lodówki na ok. 20 minut.
Obierz pomarańcze i mandarynki, podziel na cząstki. Orzechy pokrusz. Dodaj do sałatki (kilka cząstek odłóż do dekoracji).
Przełóż sałatkę do salaterki. Ozdób skórkami z pomarańczy i ziołami.
Czas przygotowania: 35 minut 300 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień