Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z fetą i szpinakiem"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8935
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 139
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 35
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 291
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2930
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8935
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 139
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 35
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 291
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2930
Składniki
Małe liście szpinaku (ewentualnie mieszanka sałat ze szpinakiem i botwiną) przebierz, opłucz pod bieżącą wodą, a potem osusz na sicie. Boczek pokrój w bardzo drobną kostkę, wrzuć na rozgrzaną suchą patelnię i wysmaż na skwarki.
Umyte i osuszone gruszki podziel na ósemki, usuwając gniazda nasienne. Skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Ser osącz, pokrusz. Orzechy zrumień na suchej patelni.
Na talerzu rozłóż szpinak i gruszki, posyp skwarkami z boczku, pokruszoną fetą oraz orzechami włoskimi. Przygotuj sos z oleju, musztardy oraz miodu. Dopraw go do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Polej sałatkę.
czas ok. 20 min; porcja – 230 kcal, cena 3,50 złŹródło: Świat kobiety