Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z groszkiem polana sosem musztardowym"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 94
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13883
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 19
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 100
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 94
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13883
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 39
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 19
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 100
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 185
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Botwinkę oczyść, drobne listki odetnij i pozostaw do dekoracji, a buraczki ugotuj do miękkości (w lekko posolonej wodzie). Odcedź je, obierz z łupinek i wystudź. Następnie zetrzyj na tarce o dużych otworach.
Cebulkę obierz, posiekaj. Ogórki pokrój w kosteczkę. Groszek przełóż na sitko i zostaw, by ociekł z zalewy. Buraczki i przygotowane pozostałe sałatki wymieszaj w misce. Oprósz solą, pieprzem i cukrem.
Oliwę połącz z sokiem cytrynowym oraz musztardą. Utrzyj na jednolity sos. Polej nim w salaterce, przemieszaj. Przed podaniem sałatkę posyp listkami botwinki.Źródło: Tina