Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z grzankami"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 64
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 64
Składniki
Rukolę oraz sałatę lodową umyj dokładnie pod bieżącą wodą. Odwiruj w wirówce do sałaty lub delikatnie osusz ściereczką. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę i pokrój w kostkę. Kalafiora podziel na małe różyczki, opłucz pod bieżącą wodą.
Do niedużego słoiczka wlej oliwę z oliwek, dodaj musztardę ocet winny, miód i cukier. Zakręć i potrząsaj tak długo, aż dressingu dokładnie się połączą. Masło wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Bagietkę pokrój w niezbyt grube skośne kromki. Rozłóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 5-8 minut w temp. 180° C. Gdy lekko przestygną, posmaruj je masłem czosnkowym.
Do miski włóż rukolę, porwaną na mniejsze kawałki sałatę lodową i różyczki kalafiora. Dodaj pomidory. Polej przygotowanym dressingiem, dokładnie wymieszaj. Wierzch posyp kiełkami. Podawaj z grzankami.
20 min Porcja: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie