Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z jajkami przepiórczymi"
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 62
Pełna smaku sałatka, idealna do pracy lub na lekką kolację. Szparagi, rukola,...
Odsłon: 33
Przypominają omlety, ale są cieńsze, bardziej aksamitne i większe. Mowa o nal...
Odsłon: 1025
Naleśniki Suzette to klasyczny francuski deser, który swoją historią sięga aż...
Odsłon: 28
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 62
Pełna smaku sałatka, idealna do pracy lub na lekką kolację. Szparagi, rukola,...
Odsłon: 33
Przypominają omlety, ale są cieńsze, bardziej aksamitne i większe. Mowa o nal...
Odsłon: 1025
Naleśniki Suzette to klasyczny francuski deser, który swoją historią sięga aż...
Odsłon: 28
Składniki
Rozgrzej masło na patelni. Usmaż na chrupiąco bekon. Osącz z tłuszczu na ręczniku papierowym.
Obierz ziemniaki i buraczki. Pokrój na połówki. Rozgrzej na patelni 1/3 oliwy. Podsmaż połówki ziemniaków na złoty kolor. Obierz jajka i przekrój wzdłuż na pół.
Wymieszaj resztę oliwy z octem winnym, musztardą, cukrem i wodą. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Ułóż na dużym półmisku liście sałaty, a na nich kolejno: buraczki, podsmażone ziemniaki, połówki jajek i bekon. Polej dressingiem i od razu podawaj.Źródło: Olivia