Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z jajkiem, kukurydzą i pieczarkami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Dwie puste szerokie szklanki włóż do zamrażalnika. Jogurt, majonez i przyprawy zmi ksuj. Wstaw do lodówki. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ósemki.
Pieczarki umyj, osusz, pokrój w plasterki i podsmaż na suchej patelni. Posól. Kapustę umyj i pokrój w paski. Groszek przelej wrzątkiem.
Do schłodzonych szklanek włóż po połowie składników – zacznij od kapusty, dalej oliwki, przekrojone na pół pomidorki, przestudzone pieczarki, odcedzony groszek, po 3/4 pokrojonego jajka, starty ser, szynkę, po krojoną paprykę i kukurydzę. Wstaw do lodówki.
Przed podaniem polej sosem, posyp szczypiorkiem i udekoruj ósemką jajka.Źródło: Naj