Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z kaszą, radicchio i śliwkami"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Pęczak ugotuj. Pod koniec gotowania dodaj dwie śliwki. Piekarnik rozgrzej do temperatury 170°C. Sałatę radicchio umyj i osusz. Pokrój na mniejsze części, przełóż do naczynia, polej oliwą i miodem, wymieszaj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Połóż na nim radicchio. Piecz 12 minut. Suszone śliwki kalifornijskie pokrój w paski lub ćwiartki. Ser feta lub bundz pokrój lub pokrusz na małe kawałki.
Do misy przełóż ostudzony pęczak, dodaj podpieczoną sałatę radicchio, śliwki kalifornijskie, rukolę i pokrojoną fetę lub bundz. wymieszaj. Jeśli potrzeba, dodaj do smaku oliwę, miód, sól lub pieprz.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień