Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z kurczakiem, mango i curry"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 484
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 68
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 484
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 68
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Składniki
40 min • Porcja ok. 110 kcal • Koszt porcji 2,80 zł • Przepis na 5-6 porcji.
Robię sos: miód mieszam z kremem balsamicznym, imbirem, kawałkiem posiekanej papryczki, sokiem i skórką z limonki.
Filet kroję w kostkę, oprószam solą, pieprzem i curry. Odstawiam na 30 min. Smażę na oliwie.
Szalotkę, natkę pietruszki i kawałek papryczki chili drobno siekam.Mango obieram ze skórki i kroję w grubszą kostkę.
Roszponkę myję, osuszam, przekładam do miski, dodaję resztę składników, delikatnie mieszam, posypuję posiekanymi orzechami, polewam sosem. Wykładam na półmisek.
Łatwa do zrobienia, a rewelacyjna. Zwłaszcza na letnią kolację. Marcin Pędzikowski z KutnaŹródło: Kobieta i życie