Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z kuskusu z granatem"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 318
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1092
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1535
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 318
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1092
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1535
Składniki
Kuskus zalej wrzątkiem na wysokość pół centymetra powyżej warstwy kaszy. Posól, przykryj pokrywką lub talerzem, odstaw na ok. 15 minut. Rodzynki również zalej wrzątkiem i po kilku minutach odcedź. Obierz granat i odddziel pestki. zachowując sok. Do gotowej kaszy dodaj rodzynki, pestki granatu, przyprawy.
Lekko wymieszaj. Sok z granatu połącz z sokiem z cytryny, oliwą i solą, polej sałatkę, posyp pestkami granatu. Opcjonalnie możesz dodać do kuskusu także pokrojoną w kostkę ugotowaną lub zgrillowaną pierś kurczaka oraz liście kolendry. Jeśli chcesz zjeść sałatkę na śniadanie, dodaj do niej posiekane orzechy – będzie bardziej sycąca.
• 15 minut • dla 4 osób • cena 9 złŹródło: Show