Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z mandarynkami"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 364
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 53
Polecam.
Odsłon: 68
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 364
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 53
Polecam.
Odsłon: 68
Składniki
Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Groszek wrzuć do osolonego wrzątku na ok. 2 min, przelej zimną wodą i odsącz.
Piersi indyka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Usmaż na rozgrzanym oleju. Posyp curry i smaż przez kolejne 5 minut. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw.
Z jednej mandarynki wyciśnij sok i wymieszaj go z sokiem z cytryny i majonezem. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Pozostałe mandarynki obierz i pokrój w plasterki. Połowę pokrój w ćwiartki. l Wymieszaj ryż z groszkiem. Dodaj usmażonego indyka. Polej sosem i wymieszaj.
Dodaj pokrojone mandarynki (kilka zostaw do dekoracji). Ozdób pietruszką.
Czas przygotowania: 40 minut 420 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień