Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z marynowanych warzyw i marchwi"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 210
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 210
Składniki
Marynowane pieczarki osącz na sicie z zalewy, przelej zimną wodą, pozostaw do ocieknięcia. Większe sztuki pokrój na połówki lub ćwiartki, przełóż do salaterki.
Marynowane papryki odlej, osusz, a następnie pokrój w paseczki. Dodaj do salaterki z pieczarkami, wymieszaj. Marchewki obierz, opłucz starannie pod bieżącą wodą, a potem zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. W ten sam sposób oczyść i rozdrobnij połówkę selera.
Cebulę obierz, opłucz i osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, drobno poszatkuj. Dodaj do salaterki razem z rozdrobnioną marchewką oraz selerem, połącz.
Przygotowane surówki skrop olejem, dopraw do smaku sporą szczyptą cukru, solą (bardzo ostrożnie) oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Starannie wymieszaj.
Surówkę odstaw na kilkanaście minut do lodówki, aby smaki się przeniknęły. Przed podaniem ozdób koperkiem.
Czas ok. 20 min; porcja – 140 kcal, cena 2,10 złŹródło: Świat kobiety