Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z młodej kapusty"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Kapustę umyć, obrać z brzydkich liści, główkę przekroić na pół, wyciąć głąb i dość drobno poszatkować. Dymkę i koper umyć, posiekać, ogórki pokroić w półplasterki. Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą.
Kapustę połączyć z dymką, koperkiem, ogórkami, cząstkami pomidorów i czosnkiem, doprawić pieprzem, szczyptą cukru i sokiem z cytryny, dodać olej i wymieszać.
Jeśli sałatka ma być pożywnym daniem obiadowym, dodaj do niej obsmażone kawałki mięsa z kurczaka lub indyka.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium