Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z młodych warzyw"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9391
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 226
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 508
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9391
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 226
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 508
Składniki
Marchewki oczyść starannie, opłucz pod bieżącą wodą, osusz. Pokrój ostrym nożem w słupki. Kalarepki umyj, obierz ze skórki. Pokrój w podobnej wielkości słupki co marchewkę. Włóż razem do miski.
Rzodkiewki pozbaw korzonków oraz łodyżek, umyj pod bieżącą wodą. Pokrój w plasterki lub również w słupki. Dodaj do miski z marchewką i kalarepką, starannie wymieszaj wszystkie surówki.
Olej wlej do słoiczka. Dodaj sok wyciśnięty ze sparzonej cytryny, łyżkę miodu oraz sól i pieprz do smaku. Zakręć słoiczek, energicznie nim potrząsaj, aż sosu połączą się. Polej sałatkę, przemieszaj, posyp kiełkami.
Czas ok. 30 min; porcja – 250 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety