Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z modrej kapusty"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 317
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1092
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1534
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 317
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1092
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1534
Składniki
Fasolę zostawić na noc do namoczenia. Następnie odlać wodę, ziarna przepłukać i ugotować do miękkości.
Kapustę umyć, oczyścić z wierzchnich liści, głąb usunąć, poszatkować, ugotować na półmiękko. Po ugotowaniu odcedzić i zakwasić łyżeczką octu (kwas zmieni kolor z niebieskiego na różowy).
Odstawić do wystygnięcia. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, cebule posiekać w piórka. połączyć, doprawić do smaku, dodać łyżkę oleju, udekorować natką.
ok. 45 minut + moczenieŹródło: Twoje Imperium