Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z papryki i pomidorków"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Papryki opiec na grillu lub w mocno nagrzanym piekarniku. Następnie przełożyć je do torebki foliowej i odstawić na 15 minut. Po tym czasie obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić strąki w paski.
Pomidorki umyć, osuszyć i przekroić na pół. Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Paski papryki wymieszać, aby tworzyły kolorową kompozycję.
Połówki pomidorów ułożyć na brzegach półmiska lub talerza, na nich położyć listki sałaty, na środku wymieszane paski papryki.
Przygotować sos: wymieszać olej z sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Polać sałatkę. Podawać z tostami zapieczonymi z tartym żółtym serem.
ok. 40 minut
Sałatkę można udekorować ziarenkami kolorowego pieprzu. Warto też dodać do niej kuleczki mozzarelli – będzie bardziej sycąca.Źródło: Twoje Imperium