Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z pieczonego buraka i szpinaku"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8921
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 127
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 281
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2918
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8921
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 127
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 281
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2918
Składniki
Piecz buraka owiniętego w folię aluminiową przez godzinę w temperaturze 180oC.
Usuń ogonki z liści szpinaku.
Na patelni upraż pestki słonecznika z solą.
Jeśli chcesz, aby sałatka była bardziej sycąca, ugotuj pęczak.
Szpinak i kaszę wrzuć do miski i wymieszaj. Następnie przykryj je plastrami buraka, na wierzch połóż pokrojony w kostkę ser i posyp pestkami słonecznika.
Całość polej sosem przygotowanym z oliwy i octu balsamicznego lub soku z cytryny.
Przepis nadesłała: Antonina SarakowskaŹródło: Kurier TV