Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z rukolą"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 215
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 215
Składniki
Kalafior podziel na różyczki, oczyść. Włóż do lekko osolone- go wrzątku, gotuj 6-7 minut (tak, by nie rozgotować). Osącz, ostudź, pokrój na małe kawałki.
Pomidory sparz na sicie wrzątkiem, osącz, obierz ze skórki. Pokrój na ćwiartki, a potem na pół. Rukolę umyj, osusz, porwij na małe kawałki. Razem z pomidorami dodaj do kalafiora.
Wlej śmietanę, oprósz solą i kolorowym pieprzem, dokładnie wymieszaj. Schłodź.
<strong>Przepis przysłała Agata Brzana z Iwonicza .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie