Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z truskawkami i parmezanem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5235
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5235
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 77
Składniki
Truskawki umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz na sicie, a następnie pozbaw szypułek. Na koniec owoce pokrój na kawałki.
Listki sałaty rzymskiej opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, porwij na mniejsze kawałki. Włóż je do miski, wymieszaj z 2 łyżkami oleju. Awokado opłucz, przekrój na pół, usuwając pestkę. Wydrąż miąższ, pokrój go w plasterki.
Do miski z sałatą dodaj pokrojone truskawki i awokado, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Parmezan zetrzyj na tarce lub pokrój w cienkie płatki. Chili umyj, osusz, usuń pestki. Strąk drobno poszatkuj. Sałatkę posyp krążkami chili, osączonym marynowanym pieprzem oraz parmezanem.
Czas 20 min; porcja – 260 kcal, cena 2,50 zł.Źródło: Świat kobiety