Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z zielonej soczewicy z ogórkiem"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 71
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 86
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 71
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 86
Składniki
Soczewicę zalej zimną wodą i pozostaw na 2 godziny. Zagotuj, wsyp szczyptę soli. Gotuj, aż będzie miękka. Osącz na durszlaku, ostudź.
Marchewkę oczyść, zetrzyj na tarce jarzynowej lub pokrój w cienkie paseczki. Szczypio rek z cebulką – posiekaj (część szczypiorku odłóż).
Przygotowane włóż do miski. Przypraw sałatkę jogurtem, majonezem, solą, pieprzem. Posyp szczypiorkiem. Sałatka jest smaczniejsza, jeśli postoi przynajmniej godzinę w chłodnym miejscu.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Muras</strong>Źródło: Kurier TV