Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka ze sznycelkami"
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Składniki
Kapustę oczyść, opłucz, wytnij głąb, liście grubo poszatkuj. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Paprykę przełóż na sitko, pozostaw tak, aż ocieknie z zalewy. Następnie paprykę pokrój na kawałeczki. Ocet utrzyj z solą, pieprzem, suszonym oregano oraz sporą szczyptą cukru. Mieszając, wlej 3 łyżki oleju. Ubij sos. Kapustę wymieszaj z papryką i przygotowanym sosem. Odstaw na bok. 2Filet z indyka umyj, osusz, potnij na 8 niewielkich sznycelków. Rozbij je dłonią. Usmaż na pozostałym oleju. Pod koniec smażenia posyp je solą oraz pieprzem. Kapustę z papryką wyłóż na duży półmisek. Na wierzchu ułóż sznycelki. Posyp je pokruszonym serem. Gotową sałatkę udekoruj, np. gałązkami oregano.Źródło: Naj