Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka ze szpinakiem, orzeszkami pinii i awokado"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 272
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1057
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 24
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1494
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 83
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 272
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1057
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 24
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1494
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Składniki
Z orzeszkami
Umyj liście szpinaku (lub roszponki) i rukoli, po czym starannie je osusz. Następnie rozłóż je na czterech talerzach.
Pomidorki koktajlowe umyj i pokrój na połówki. Awokado umyj, obierz, usuń pestkę, miąższ pokrój w plastry.
Na liściach szpinaku i rukoli poukładaj awokado i pomidorki. Orzeszki pinii upraż na suchej patelni i posyp sałatkę.
Wymieszaj miód z musztardą, octem, olejem. Sałatkę przed podaniem polej przygotowanym dressingiem.Źródło: Świat kobiety