Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka ziemniaczana"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 240
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 240
Składniki
Ziemniaki dokładnie oczyścić i ugotować w lekko osolonej wodzie. Po ostudzeniu pokroić. Cebulę pokroić w kosteczkę, boczek przesmażyć, rzodkiewki oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić.
Koperek posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Połączyć z majonezem i jogurtem, doprawić pieprzem i sokiem z cytryny.
Wszystkie sałatki połączyć, polać sosem, wymieszać. Podawać z plastrami usmażonego boczku, udekorowane gałązkami koperku.
Do zimnego sosu jogurtowo-majonezowego z czosnkiem warto wetrzeć jeden, dwa zielone ogórki obrane ze skórki.
<strong>: ok. 35 minut.</strong>Źródło: Twoje Imperium