Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatkowe wieżyczki z gruszkami i jabłkami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 237
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 69
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 237
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 69
Składniki
Gruszki umyj starannie, osusz. Pokrój (ze skórką) w cztery grube plastry. Z każdego plastra usuń gniazdo nasienne. Skrop sokiem z połowy cytryny. Jabłko umyj, pokrój w półplasterki. Liście rukoli opłucz, osusz. Ser pleśniowy rozdrobnij.
Orzechy zrumień na suchej patelni. Przygotuj miodowy sos. Utrzyj oliwę z miodem i sokiem z drugiej połówki cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Plastry gruszek przełóż jabłkiem, serem, rukolą i orzechami. Skrop sosem.
Czas ok. 15 min; porcja – 230 kcal, cena 2,20 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety