Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałtka łososiowa, z jajkiem i fioletową cebulą"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 190
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1209
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 190
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1209
Składniki
czas przygotowania: 35 minut • 4 porcje • 350 kcal/porcja • koszt: 3,5 zł/porcja
Nastaw ziemniaki, gotuj, aż będą miękkie. Odcedź, wystudź, pokrój na połówki.
Ugotuj jajka na półtwardo, wystudź i obierz.
Rozgrzej olej na patelni. Dodaj pokrojonego w kawałki łososia, podsmażaj, aż delikatnie się zrumieni, 3-4 minuty z każdej strony. Uważaj, żeby nie trzymać go zbyt długo, bo stanie się suchy i wiórowaty.
Wymieszaj sosu, aż uzyskasz jednolitą konsystencję.
Wyłóż na półmisek ugotowany pęczak, pokrojone ziemniaki i pomidory, oliwki i posiekaną cebulę. Wymieszaj. Na wierzchu ułóż kawałki łososia, kilka porwanych listków szpinaku, przekrojone na połówki jajka. Polej po wierzchu sosem.Źródło: Olivia