Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Serca imbirowo- -migdałowe"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2157
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2157
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Składniki
Zagnieć ciasto z mąki, mąki ziemniaczanej, proszku do pieczenia, cukru, cukru waniliowego, soli, masła, jajka i imbiru. Włóż na 30 minut do lodówki.
Rozwałkuj ciasto na 3 mm. Wytnij foremkami serca, zrób w części z nich dziurki, np. czubkiem stołowego noża. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posyp płatkami migdałowymi. Piecz 8-10 minut w 200 st. C. Ostudź.
Rozpuść 175 g cukru pudru w soku. Polukruj serca po stronie bez płatków. Gdy lukier stężeje, posyp resztą pudru.Źródło: Olivia