Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sernik z serów waniliowych na kruchym spodzie
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 222
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 222
Składniki
ciasto kruche: 3 szklanki maki 4 żółtka 1 masło roślinne 5 łyżek cukru pudru 1 cukier wanilinowy 1 łyżka proszku do pieczenia ciasto zagnieść podzielić na pól 1 połowę położyć na wysmarowana blachę obsypaną bułą 2 polowe włożyć do zamrażarki
masa: 2 żółtka 1/2 szklanki cukru 1/2 masła roślinnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej zmiksować żółtka z cukrem, dodać pozostałe składniki i ponownie zmiksować
piana: 6 białek 3/4 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej ubić pozostałe białka z jajek (ja miksuje), dodać cukier i pod koniec jak zacznie sztywnieć mąkę .i
na blachę z ciastem wlać masę serowa na masę serową położyć pianę wyjąć z zamrażarki ciasto i zetrzeć je na wiórki na tarce do warzyw na grubych oczkach. piec w temperaturze 160 stopni 30 minut.