Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z naszych ulubionych serników o tysiącu smaków. Doskonały na co dzień i od święta.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Składniki
Tortownica 22-23 cm, spód wyłożony papierem do pieczenia. Spód. Wszystkie składniki miksujemy na mokry piasek. Przekładamy do tortownicy i lekko ugniatamy. Masa makowa, to tylko ugotowany mak, cukier i zapach migdałowy. Mielimy 2-3 łyżki maku 1 łyżka cukru. Masa czekoladowa. Czekoladę podgrzać ze śmietanką do rozpuszczenia. Sernik. Wszystkie składniki lekko zmiksować i przełożyć do 4 misek. *Do jednej dodać masę makową z mąką ziemniaczaną. *Do drugiej wymieszaną masę kajmakową. *Do trzeciej przestudzoną ale płynną czekoladę. *Do czwartej pozostałe 100 g twarogu. Na środek tortownicy ze spodem wylewać łyżką wazową najpierw białą masę, potem czekoladową, kajmakową i makową. Czynność powtórzyć, potem łyżką przelać resztki mas. Sernik pieczemy w kąpieli wodnej w 160 C około 70-80 minut. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Polewa. Masę kajmakową podgrzewamy kilka minut ze śmietaną i solą. Przestudzoną płynną masą polewamy wierzch przestudzonego sernika. Układamy płatki migdałowe