Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sernik z mlekiem skondensowanym
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 111
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 111
Składniki
Białka ubić na sztywno. Do żółtek dodać budynie, mleko skondensowane oraz ser. Wszystko krótko zmiksować na wolnych obrotach do połączenia się składników. Na koniec do masy serowej dodać ubite białka i wszystko razem wymieszać łyżką. ( Delikatnie tak aby białka nie opadły). Tortownicę i wymiarach 24 cm ( można użyć większej) wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę serową. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piec przez 30 minut a następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze przez 40 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!