Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernikowy domek"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 61
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 61
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem na jednolitą jasną masę. Następnie stopniowo dodawaj po łyżce sera. Na folii aluminiowej w trzech rzędach rozłóż herbatniki i rozsmaruj na nich masę serową.
Wsuń obie ręce pod folię, pod każdy z zewnętrznych rzędów herbatników i unieś je jednocześnie – w taki sposób, by zamknęły się w kształt domku (trójkąta). Całość zawiń dość ściśle formując równy kształt. Włóż do lodówki na kilka godzin.
Następnego dnia ciasto polej polewą czekoladową. Ciasto krój nożem maczanym w gorącej wodzie.Źródło: Świat i Ludzie