Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Seromakowiec"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga
Ciasto: podane zagnieć. Ciasto podziel na dwie części (2/3 i 1/3), owiń w folię, włóż na godzinę do lodówki.
Dno tortownicy o śr. 24 cm wyłóż większym kawałkiem ciasta, nakłuj. Piecz 10-15 min w 200°C. Resztę ciasta zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Masa: margarynę utrzyj, dodając jajka, cukier puder i budyń. Dodaj porcjami twaróg, mieszając. Dodaj ubitą kremówkę, delikatnie połącz.
Na cieście rozsmaruj masę makową, na niej serową. Posyp startym ciastem i płatkami migdałowymi. Piecz godz. w 180°C.
<strong>Czas przygotowania 100 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie