Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie i proste w wykonaniu kulki serowe, które dzieci wprost uwielbiają. Po usmażeniu oproszone cukrem pudrem smakują wyśmienicie.
miska, praska lub maszynka, garnek, ręcznik papierowy
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Ser przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub zemleć przez maszynkę do miski. Do sera dodać pozostałe składniki, całość zagnieść na jednolite ciasto. Ciasto rozwałkować albo dłońmi porozciągać. Z ciasta szklanką wycinać kółka, a w kółkach środek kieliszkiem. Kółka i kółeczka smażyć w głębokim, gorącym oleju na złoty kolor obracając co jakiś czas. Po usmażeniu układać na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Przestudzone oprószyć cukrem pudrem.
Wycinanie kółek i kulek.
Smażenie .
Gotowe do podania.