Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na rodzinne spotkani. Do kawy i nie tylko.
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 60
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 89
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 418
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1145
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 60
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 89
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 418
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1145
Składniki
Lekko podgrzej 1/3 mleka, rozpuść w nim drożdże i łyżeczkę cukru dosyp tyle mąki by powstała gęsta, gładka masa. Odstaw na 20 min.
Do miski wsyp 55 dag. maki, dodaj zaczyn, jajko, 1/3 masła, 5 dag. cukru i cukru waniliowego. Zagnieść ciasto i odstaw je na 1 godzinę. Z reszty masła, mąki, 20 dag. cukru i płatków migdałowych. Zagnieść krusząkę. Twaróg wymieszaj z śmietaną, budyniem, 5 jajkami. Ciasto rozwałkuj. ciasto wyłóż na blachę wyłożonym pergaminem. przykryj masą serową i krósząką. Piec przez 40 minut w temperaturze 200* C * STOPNIE