Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty shake, idealny na lato.Można wykorzystać różne owoce.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 57
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 14
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 484
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 57
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 14
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 484
Składniki
Wycinamy szypułki z truskawek, nektarynkę obieramy i wycinamy pestkę, myjemy owoce. Banana obieramy i kroimy na kawałki. Wszystkie owoce wkładamy do woreczka i mrozimy przez co najmniej 3 godziny.
Zamrożone owoce wrzucamy do blendera, dodajemy cukier, miksujemy, a później stopniowo dodajemy mleko i połowę lodów. W zależności od gustu dodajemy więcej mleka lub cukru.
Rozlewamy shake do 4 szklanek. Do każdej z nich dorzucamy 1/4 pozostałej części lodów.
Możemy dodać opcjonalnie to, co mamy w domu, u mnie była to nektarynka.