Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śledź z ogórkiem i śliwkami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Śledzie włóż do miski, zalej wodą, mocz, aż nadmiar soli zostanie wypłukany. Zmieniaj wodę kilka razy, przy ostatniej zmianie zastąp wodę mlekiem, osusz ręcznikiem papierowym. Chleb przekrój na pół, ogórki pokrój w ćwiartki, śliwki w cząstki.
Na szpikulce nabijaj śledzie, śliwki i ogórki. Wbijaj je w kromki chleba, posyp śliwkami. Kanapeczki dekoruj gałązkami koperku. Możesz je schłodzić godzinę w lodówce.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień